Lapidari

Porten la meua vida al silenci del sepulcre,

em posen damunt una llosa.

Lm 3,53

 

Es perderen més enllà del dur envà dels somnis. S’embolcallaren dins la pedra amb cartipassos plens de nit i respiraren aigua en vells pulmons de plomes embassades. Cremaren versos en les cambres verinoses de Ziklon B. Ballaren amb alguna cama mutilada enmig de lluites entre tribus. Creuaren sense rumb laberints desèrtics amb milers de portes i racons. Tingueren llavis malaltissos buits de raquitisme, buits de silicona, ulls malalts de pur ocàs, dits malalts de fang, malalts de foc, malalts de fam, malalts de plor.

Collaren el cap a les roses groguenques enforcades a l’extrem del carrer. Cridaren de por i mostraren tendresa en el túnel del tren que venia a Treblinka. Oblidaren per on discorria el camí cap a casa. Hi podrem retornar al crepuscle? Aquella tardor plovedora que tot ho fongué i els deixà en un solar perquè, eterns transeünts, escarbaren en el fem i les hores se’ls tornaren de plom i de llàgrimes mòltes i de corbs. Tenien les butxaques cosides a forats. Tenien els records beneïts amb salpassa d’infern i l’aroma del sol aparcat a l’ampit de la fosca finestra.

Menjaren sopa freda tant com va durar la llarga cicatriu. A la fi, toparen amb un munt de fulles seques que ocultaven el deliri. Agranaren teranyines en els corredors que porten a la mort urbanitzada. Immolaren cada dent que el mos al pa metàl·lic exigia. Encetaren ulls immensos quan la nit ardent es feia crit. Se sentiren com estranys enmig del riu de noms que miren fixos com ofenses des del marbre immarcescible d’una làpida constant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s